#efeeea

Aikuisena mukaan toimintaan

Uutinen Torstai - 22.09.2016

Hämeenlinnalaiset Annukka Soinola, 37 ja Outi Puolakka, 39 ovat lähteneet mukaan partioon aikuisiällä: Annukka aloitti partion täysin uutena harrastuksena ja Outi on palannut takaisin toimintaan usean vuoden jälkeen.

Partiolippukunta Liekkitytöissä on panostettu vanhempien mukaan ottamiseen jo usean vuoden ajan. Vanhempia on mukana niin tapahtumissa apukäsinä kuin viikoittaisten ryhmien vetäjinä. Annukka löysi partiosta itselleen harrastuksen oman lapsensa myötä. Kun tytär liittyi partioon, löytyi toiminnasta pikkuhiljaa myös paikka itselle. Ympäristöinsinöörikoulutuksen saanut kolmen lapsen äiti pitää partioharrastusta sopivana omalle ”maailmanpelastusvietilleen”.

- Lapsena en edes tiennyt partiosta. Lukioikäisenä kavereita toki oli partiossa, mutta silloin ajatus partioon menemisestä tuntui mahdottomalta, Annukka muistelee.

Nyt sudenpentujen akelana eli 7-10-vuotiaiden lasten ohjaajana toista vuotta toimiva Annukka on iloa ja intoa täynnä. Viikoittain kokontuvassa sudenpentulaumassa on 21 tyttöä, joita Annukka johtaa yhdessä akelaparinsa kanssa.

- Partio on täynnä heittäytyviä, erilaisia ja ennen kaikkea eri taustoista tulevia ihmisiä. Parhaat kokemukset ja muistot on kertyneet leireiltä ja metsäretkiltä, Annukka sanoo.

Vuosien tauon jälkeen takaisin

Outi harrasti partiota nuorena erittäin aktiivisesti parikymppiseksi saakka. Omassa lapsuusajan lippukunnassa tuli tehtyä kaikkea mahdollista ryhmien johtamisesta tapahtumien ja partiokilpailujen järjestämiseen. Partiotaival Outilla alkoi 9-vuotiaana, kun kaverin äiti kysyi Outia mukaan toimintaan. Kaveri lopetti, mutta Outi jäi. Parikymppisenä harrastus jäi takaa-alalle.

Elämä kuljetti Outia eri puolille Suomea. Partion jäsenmaksu tuli maksettua, mutta varsinaisessa toiminnassa hän ei mukana ollut. Hämeenlinnaan perheen kanssa asetuttuaaan Outi otti 2010 pidetylle suurleirille, Kilkkeelle, itselleen pestin leirin viestinnässä. Samalla hän päätti vaihtaa johonkin paikalliseen lippukuntaan.

- Selailin lippukuntien nettisivuja. Liekkityttöjen kiinnostavat sivut saivat minut ottamaan yhteyttä lippukuntaan. Ja sille tielle olen jäänyt, Outi kertoo.

Kuuden vuoden aikana Outi on autellut muutamissa lippukunnan tapahtumissa. Neljästä lapsesta kaksi kouluikäistä on kokeillut partiota, mutta harrastus on jäänyt. Nyt mukana on tytär, jonka laumaa Outi johtaa ensimmäistä vuotta.

- Olin jossakin kohtaa maininnut, että voisin tulla aktiivisesti mukaan toimintaan, kun tytär tulee sudenpentuihin. Kesällä sitten puhelin soi – ja tässä sitä ollaan, akelakurssilta tavoitettu Outi kertoo.

Lue lisää ja lähde mukaan toimintaan!