#efeeea

Hämäläiset jylläsivät Partiomestareissa

Uutinen Maanantai - 23.09.2013

Yle TV2:lla seitsemän viikkoa pyörinyt ja yli 100 tuhatta katsojaa viikoittain kerännyt Partiomestari-sarja ratkesi lauantaina 21.9. tamperelaisen Pa-Han voittoon. Toisen sijan otti espoolainen Mustakurkku-uikut ja kolmanneksi pinkoi vesilahtelainen Rokkisienet.

Partiomestarissa tarpojavartiot, eli 12–15-vuotiaiden partiolaisten joukkueet, ympäri Suomen mittelivät erilaisissa selviytymis- ja yhteistyötaitoja vaatineissa partiotaidoissa.

”Olihan se huojentunut ja mahtava fiilis”, muistelee 15-vuotias Mikko Kemppi Pa-Ha-vartiosta heinäkuun lopussa kuvatun kisan mestaruutta.

Fyysisesti kisa ei ollut Mikon mielestä rankka, mutta aikataulut olivat tiukkoja. Perinteisiin partiotaitokisoihin verrattuna tehtävät olivat näyttävämpiä, mutta tietotaitoa ja erätaitoja testattiin hieman vähemmän.

Pa-Han aloitus kisassa oli vahva. Vaikka loppupään tehtävät menivät huonommin, vartion hyvä kunto ja monipuolinen osaaminen pääsivät finaalissa oikeuksiinsa ja veivät lopulta Partiomestariksi. Finaalitehtävässä partiolaisten piti ensin pujotella itsensä irti solmuista, uida, meloa, suunnistaa ja ratkoa tiensä läpi haastavien tehtävien. Mikon mieleen painui parhaiten maaliintulo, jossa kaikki vartiot tuulettivat kuin voittajat.

”Se fiilis, ihmiset ja meininki”, luettelee Mikko.

Partiomestarin finaalitunnelmiin pääset vielä parisen viikkoa katsomalla ohjelman jaksot Yle Areenasta.