#efeeea

Lauantai on juhlapäivä

Uutinen Keskiviikko - 19.02.2014

Tämän viikon lauantaina 22.2. vietetään muistelemispäivää. Muistelemispäivä - Thinking Day - on yksi partioliikkeen pääjuhlapäivistä. Sen tarkoituksena on juhlia partioystävyyttä, lisätä tietoisuutta maailman epäoikeudenmukaisuudesta ja kerätä varoja köyhempien maiden partiotoimintaa varten.

Muistelemispäivä on partioliikkeen perustajan Lordi Robert Baden-Powellin ja hänen puolisonsa Lady Olave Baden-Powellin, partiotyttöjen ylijohtajan, yhteinen syntymäpäivä. Tänä vuonna päivän teemana on koulutus. Teema perustuu YK:n toiseen vuosituhattavoitteeseen: peruskoulutus kaikille maailman ihmisille. Varsinkin tyttöjen koulutus on yksi tehokkaimmista tavoista vähentää köyhyyttä. 

Voit osallistua Muistelemispäivään monilla tavoin. Voit esimerkiksi lahjoittaa rahaa WAGGGSin Muistelemispäivän rahastoon. Ohjeet lahjoittamiseen löydät osoitteesta  kuulunmaailmalle.partio.fi/kansainvalisyys/muistelemispaiva/muistelemispaivarahasto/.

Lahjoittamisen lisäksi voit tehdä ryhmäsi kanssa erilaisia aktiviteetteja viikkokokouksessa tai viikonlopun retkellä. Aktiviteettivinkkejä löydät osoitteesta http://kuulunmaailmalle.partio.fi/kansainvalisyys/muistelemispaiva/muistelemispaiva-2014/.