#efeeea

Partio kasvaa ennätysvauhtia Pirkanmaalla ja Hämeessä

Uutinen Perjantai - 07.02.2014

Partio lasten ja nuorten harrastuksena on voimakkaassa kasvussa. Hämeen Partiopiirin jäsenmäärä on tammikuussa kivunnut yli 9000 partiolaisen. Valtakunnallisesti mitattuna partioon on liittynyt syksyn aikana eniten uusia jäseniä juuri Pirkanmaan ja Hämeen alueella, lähes 2500 uutta partiolaista.

Esimerkiksi Tampereella partion aloitti uutena loppuvuodesta noin 700 lasta, ja vahvaa kasvua on tapahtunut myös kaikissa ympäristökunnissa. Partio onkin monen kunnan ja kaupungin suurin lapsi- ja nuorisotoimija. Ystäviä ja aktiivista yhdessä tekemistä tarjoavana harrastuksena partio on omiaan ehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä. Hämeen Partiopiirin tavoitteena onkin saada vielä tänä vuonna 10 000 partiolaisen raja rikki ja tarjota kaikille mukaan haluaville mahdollisuus päästä partioon.

”Partio opettaa sosiaalisia taitoja sekä liikuttaa nuoria luonnossa, retkillä ja leireillä. Partiossa saa kavereita ja kokemuksia, minkä lisäksi partio on edullinen harrastus”, Hämeen Partiopiirin puheenjohtaja Riina Aspila selittää suosion syytä. ”Partio on elämänmittainen seikkailu, joka tarjoaa eväät kasvulle ja yhdessä tekemiselle. Harva harrastus on yhtä monipuolinen.”

Kutsu vanha kaveri takaisin partioon

Riina uskoo, että partion tarjoamille arvoille on nyt kysyntää. ”Lippukunnat koko piirin alueella ovat perustaneet valtavasti uusia toimintaryhmiä, jotta kaikki pääsevät mukaan. Kuitenkin toimintaa pyörittämään tarvitaan myös uusia aikuisia, esimerkiksi lasten vanhempia”, hän kannustaa.

Aikuiset toimivat lippukunnissa nuorten tukijoina, pienimpien partiolaisten ryhmien johtajina ja järjestötoiminnan taustatukena. Toisaalta aikuisia tarvitaan myös keikkaluontoisissa hommissa esimerkiksi leireillä ja retkillä. Nyt yatävänpäivän lähestyessä olisikin oivallinen tilaisuus kutsua partiota harrastavien lasten vanhemmat mukaan toimintaan. Omia vanhoja kavereitaankin kannattaa muistaa ja kutsua heidät takaisin partion pariin.