#efeeea

Partiolaiset ensi kädessä auttamassa Haiyanin uhreja

Uutinen Torstai - 14.11.2013

Tamperelaisen Aitopartio-lippukunnan lippukunnanjohtaja Niina Huida luki lehdestä Filippiineille iskeneen supertaifuuni  Haiyanin aiheuttamasta tuhosta ja päätti toimia. Niina soitti Punaisen Ristin paikallisosastoon ja kertoi haluavansa tarpojaryhmänsä kanssa lähteä keräämään varoja uhrien auttamiseksi.

-    Tarpoja-ohjelmassa on aktiviteetteja, jotka liittyvät keräyksiin osallistumiseen ja muihin yhteiskunnallisiin juttuihin. Tämä sopii hyvin partio-ohjelmaan, ja sitä paitsi Filippiineillä tarvitaan apua, Niina juttelee.

Keräämään lähteminen oli aitopartiolaisille helppoa. Punaisen Ristin osaston keräysvastaava toi lippaat ja liivit kololle ja keräyspaikaksi oli sovittu paikallisen kaupan aula. Reilun tunnin kerättyään tyttöjen lippaat painoivat jo melkoisesti.

-    Oli kivaa! Ihmiset suhtautuivat tosi mukavasti ja monet halusivat antaa rahaa, Niina, Johanna Pönni ja seiskaluokkalainen Katariina Rissa kertoivat kokemuksestaan.

Aitopartiolaiset ovat olleet keräämässä varoja katastrofirahastoon myös Nälkäpäivänä. Niillä varoilla Punainen Risti pystyi reagoimaan katastrofiin saman tien, mutta avuntarve Filippiineillä on valtava. Tässä nyt käynnissä olevassa keräyksessä aitopartiolaistenkin keräämät rahat on korvamerkitty Haiyanin uhrien auttamiseksi.