#efeeea

Partiolaisten joulutuotteiden myynti alkoi

Uutinen Keskiviikko - 15.10.2014

Keskiviikosta 15.10. alkaen tuhannet huivikaulaiset lapset ja nuoret näkyvät katukuvassa, kun partiolaisten adventtikalentereiden ja hämäläisten partiolaisten joulukorttien myynti alkoi.

Adventtikalenterimyynti on partion merkittävin varainhankintakampanja. Kalentereiden ostajat mahdollistavat partion harrastamisen ja tukevat paikallista toimintaa.  Suomen 800 lippukuntaa käyttävät kerättyjä varoja esimerkiksi partiokämpän kunnostamiseen ja retkeilyvarusteiden hankkimiseen.

Viime vuonna oululaisen lippukunnan Pohjolan Pirteiden partiokämpässä oli vesi vuotanut katosta läpi ja kaikki katon rakenteet piti uusia.
– Keräsimme rahaa remonttiin adventtikalenterimyynnillä, ja myimmekin kalentereita enemmän kuin koskaan. Saimme kerätyillä rahoilla katon korjattua ja tehtyä saunaan uudet lauteet sekä ostettua toimivan kiukaan. Nyt voimme taas käyttää kämppäämme normaalisti, 18-vuotias Katriina Kukkonen kertoo iloisena.

Adventtikalenteri kutsuu vapaaehtoistyöhön

Vaikka partiolaisten adventtikalenteri on perinteinen tuote, pyritään sitä myös uudistamaan vuosittain. Partioharrastuksen suosio on kovassa kasvussa, joten tällä kertaa kalenterin takakannessa innostetaan aikuisia mukaan tekemään tärkeää vapaaehtoistyötä. Osoitteesta adventtikalenteri/testi löytyy humoristinen testi, jonka tekemällä kuka tahansa voi testata, millaisia tehtäviä partio tarjoaa juuri hänelle.

Yksi partioon aikuisena mukaan tulleista on 35-vuotias Henri Backman. Hän johtaa 10–12-vuotiaiden poikien seikkailijaryhmää Tampereen Kotkissa. Seikkailijapojat ovat myös innokkaita adventtikalentereiden myyjiä.
– Kalentereiden myynti opettaa lapsille kivalla tapaa vastuunottoa ja ihmisten kohtaamista, Backman pohtii.

Pieniä ja isoja kalenterimyyjiä pääsee tapaamaan kaduilla, ostoskeskuksissa ja erilaisissa tapahtumissa – jopa omalla kotiovella! Lippukuntien kalenterimyyntipaikat löytyvät kätevästi myös adventtikalenterin nettisivuilta osoitteesta adventtikalenteri.fi/myyntipaikat.

Adventtikalenterilla uusi kuvittaja

Tämän vuoden partiolaisten adventtikalenterin kuvittajaa etsittiin avoimen haun kautta.
– Saimme yli 200 hakemusta. Määrä kertoo paljon siitä, miten arvostettu tuote partiolaisten adventtikalenteri on, Suomen Partiolaisten yhteyskoordinaattori Tarja Isola pohtii.
Kalenterin kuvittajaksi valikoitui 31-vuotias kuvittaja Noora Katto. Hän kuvailee kuvitustyyliään lämminhenkiseksi, värikkääksi ja lapsenmieliseksi. Adventtikalenterin kuvittaminen on Katolle täysin uusi aluevaltaus.
– Kokonaisuudessaan projekti on ollut todella mielenkiintoinen ja kiva kokemus.  Kalenterin kuvassa seikkailee kaikenkarvaisia metsän eläimiä, joilla riittää jos jonkinlaista jouluista puuhaa, Katto kertoo.

Suomalainen Partiotyttöliitto toi joulukalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947. Vuosien mittaan kalenteri onkin tavoittanut pysyvän sijan suomalaisten joulussa ja sydämissä. Adventtikalenteri on ainutlaatuinen, sillä sen luukuista aukeaa aina ajankohtaan liittyvät perinteiset joulusymbolit. Jos ensimmäinen adventti on marraskuun puolella, ensimmäinen kalenterinluukku avataan jo silloin, tänä vuonna 30.11.

Kalenterin hinta on 7 euroa.