#efeeea

Partiolaisten lipunnosto aloitti tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton Tampereella

Uutinen Perjantai - 06.12.2013

Partiolaiset saivat nostaa Tampere-talon juhlaliputuksen salkoon tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton kunniaksi. Lipunnosto avasi itsenäisyyspäivän vieton Tampereella.

Tampere-talon lippuja oli nostamassa yli 100 nuorta partiolaista. Halukkaita mukaan olisi ollut vaikka kuinka paljon. Mukana olivat myös Sara ja Sofi Lemieux Messukylän Metsätytöistä Tampereelta. Sara oli ensimmäistä kertaa nostamassa lippua.
- Jännitti ja pelotti, jos lippu ei olisi noussut kunnolla, kuvailee 10-vuotias Sara tunnelmia lipunnoston jälkeen.

Lipunnostajien piti olla paikalla jo ennen aamukahdeksaa, mutta tytöille aikainen herääminen ei tuottanut ongelmia. Molemmat tulivat mielellään mukaan ainutlaatuiseen tilaisuuteen.
- Oli upeaa olla mukana, tiivistää Sofi.
- Se oli hienoa, kun liput nousivat yhtä aikaa tai ainakin melkein yhtä aikaa, Sara lisää.

Itsenäisyyspäivää Sara ja Sofi jatkaa polttamalla juhlan kunniaksi kynttilöitä ja katsomalla Tampere-talon Itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

Partiolaiset ovat taitavia lipunnostajia, sillä jo pienimmät sudenpennut harjoittelevat lipunnostoa siinä missä teltan pystyttämistä tai kastuneiden vaatteiden kuivattamista. Lipunnosto sujui tälläkin kertaa mallikkaasti pienestä lumituiskusta huolimatta.

Itsenäisyyspäivän liputuksella partiolaiset haluavat kunnioittaa Suomen itsenäisyyttä sekä välittää oman tervehdyksensä partiojärjestön suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Valokuvia lipunnostosta on katsottavissa:
http://hameenpartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Itsenäisyyspäivä