#efeeea

Partion suosio on nousussa

Uutinen Perjantai - 16.08.2013

Partiolaisten määrä Hämeen Partiopiirin alueella on kääntynyt selvään nousuun. Partiota harrastaa lähes 9000 lasta, nuorta ja aikuista Hämeen alueen 126 lippukunnassa. Piirijärjestön maantieteellinen toiminta-alue ulottuu Sastamalasta Heinolaan ja Multialta Myrskylään.

Partiolaisten määrä Hämeen alueella oli useita vuosia laskussa, mutta aktiivinen työ käänsi suunnan ylöspäin.  Työtä on tehty sekä piiritason kampanjoilla että etenkin lippukunnissa, joissa toimintaan mukaan tuleminen on tehty entistä helpommaksi. Tavoitteena on ollut avoimesti kertoa partioharrastuksen monipuolisuudesta ja erilaisista mahdollisuuksista harrastaa partiota.

-    Partiossa voit tehdä lähes mitä vaan urheilusta aina tietokoneen käyttöön. Ei niin monipuolista tarjontaa anna mikään muu harrastus, kertoo 18-vuotias Anssi Nieminen Harjun Pojat -lippukunnasta.
Partion kautta Anssi pääsee muun muassa lämppäämään bändinsä kanssa eturivin artisteja, Isac Elliottia, JukkaPoikaa ja JVG:tä Tampereen PartioPOP-konserttiin 8.9.

Tervetuloa partioon!

Partio on aina ollut kaikille avoin harrastus, mutta kampanjoinnin myötä ovia on avattu uudella tavalla. Yhteistyötä on tehty niin esikoulujen kuin maahanmuuttajajärjestöjenkin kanssa ja uusia yhteistyökuvioita suunnitellaan parhaillaan. Kesän piirileirillä partioharrastukseen tutustui nelisensataa ei-vielä-partiolaista, ja partiota harrastavan kaverinsa kanssa ei-partiolaiset ovat päässeet mukaan myös muihin tapahtumiin.

Partiota voi harrastaa Hämeen maantieteellisesti laajan alueen lähes joka kunnassa ja isommissa kaupungeissa useissa eri kaupunginosissa. Katvealueille perustetaan myös uusia lippukuntia ja toimintaryhmiä.
Ympäri Hämettä järjestetään parin seuraavan viikon aikana lippukuntien koko perheen tapahtumia, joissa partiotoimintaan pääsee tutustumaan. Monessa lippukunnissa järjestetään myös Tervetuloa partioon -koulutuksia uusille aikuisille, jotta kaikki toimintaan mukaan haluavat lapset voidaan ottaa mukaan. Partio on moneen muuhun harrastukseen verrattuna hyvin halpa – jäsenmaksu Hämeen alueella on noin 50 euroa.

Partiossa järjestetään toimintaa viikoittain yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille, nuorten itsensä ja aikuisten vapaaehtoisten voimin. Partio on Suomen suurin lasten- ja nuorten järjestö.