#efeeea

Partioseikkailu kiinnostaa esikouluissa

Uutinen Keskiviikko - 29.01.2014

Keväällä 2014 Partioseikkailuun osallistuu 4000 esikouluikäistä lasta ympäri Hämeen alueen. Partioseikkailu-pakettiin kuuluu opettajalle tehtävävihko ja lapsille tehtäväkortit, tarrat ja kankainen loppumerkki. Partioseikkailun idea on tutustuttaa lapset partioon ennen uusien harrastusten valitsemista.

Lippukunta voi osallistua kampanjaan viemällä lähiesikouluun vaikka oman lippukunnan esitteen lapsille jaettavaksi. Esikouluissa saatetaan ilahtua myös, jos tarjoudutte avuksi Partioseikkailun toteuttamiseen. Siten varmistatte, että alueenne lapset ja heidän vanhempansa tietävät lähiseudun harrastusmahdollisuudesta.

Mukana kampanjassa puolet esikouluista

Jos lähiesikoulunne ei vielä ole kampanjassa mukana, voitte lippukunnasta silti olla yhteydessä eskariin ja tarjoutua itse vetämään seikkailun lapsille. Näin teki muun muassa Noora Hänninen Kaukapartiosta.

- Kyselimme eskariopettajalta, aikovatko he osallistua partioseikkailuun ja lupauduimme tulemaan avuksi, jos he haluaisivat. Opettajat olivat tyytyväisiä, jos auttelisimme toteutuksessa.

Noora aikoo mennä vetämään Partioseikkailun tehtäviä eskariin toisen kaukapartiolaisäidin kanssa. Molempien pojat ovat Annalan koulun eskariryhmässä ja isommat lapset jo partiossa.

- Halusimme, ettei tältä eskariryhmältä jää näin loistavat partiokokemukset kokematta, Noora perustelee.

Entä jos kaikki eskarit innostuvatkin mukaan partioon ensi syksynä, miten lippukunnassa on siihen varauduttu?

- Kaukapartiossa on tarkoitus aloittaa syksyllä kaksi uutta laumaa, toinen Levonmäessä ja toinen Kaukajärvellä. Toki toivomme, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan!

Miten mukaan?

Esikoulujen hteystiedot saatte tarvittaessa partiotoimistolta, mistä voitte tilata myös materiaalit. Materiaaleja voi hyvin hyödyntää myös perhepartiossa tai tarjota niitä lähiseudun iltapäiväkerhoille. Tutustu materiaaleihin kampanjasivulla.

Listan mukana olevista esikouluista näet täältä.