#efeeea

Partioseikkailu kutsuu jälleen

Uutinen Torstai - 12.12.2013

Viime keväänä monessa esikoulussa lähdettiin Partioseikkailulle Hämeen Partiopiirin tuottaman materiaalipaketin avustamana. Materiaalit on nyt taas tilattavissa uusien eskareiden ja iltapäiväkerholaisten iloksi.

Innostava toimintapaketti sisältää opettajalle opasvihkon tehtävineen sekä lapsille taitokortit, tarrat ja kankaiset loppumerkit. Tehtävävihkon tehtävät on jaettu viiteen eri teemakokonaisuuteen, jotka ovat kädentaidot, kaikki mukaan, ensiapu, tehdään yhdessä ja luonto. Tehtäväkokonaisuuksien lisäksi vihkossa on esitelty erilaisia partioperinteitä, joita on hauska kokeilla omassa eskari- tai iltisryhmässä.

Kampanjan tarkoitus on tarjota hauskaa ohjelmaa esikoululaisille ja tuoda partio tutuksi heille ennen koulun alkua ja uusien harrastusten valitsemista. Eskarilaisten partioseikkailu -materiaali on koottu esiopetuksen opetussuunnitelman perusteita silmälläpitäen, joten sen avulla on helppo toteuttaa myös opetussuunnitelman kasvatustavoitteita. Hämeen materiaali on tuotettu Pääkaupunkiseudun Partiolaisten idean ja materiaalien pohjalta.

Lippukunnat mukaan kampanjaan!

Ovet on nyt avattu eskareiden kanssa tehtävälle yhteistyölle, joten myös lippukuntien kannattaa ottaa kampanjasta hyöty irti. Partiotoimistolta on oltu kaikkiin Hämeen alueen esikouluihin yhteydessä, joten yhteydenotto paikalliselta lippukunnalta on varmasti tervetullut. Tarjoutukaa vaikka vetämään partiopäivä lähieskarissa – samalla voitte mainostaa oman lippukuntanne toimintaa.

Materiaaleja voi hyvin käyttää myös seurakuntien ja koulujen iltapäiväkerhoissa tai miksei niiden pohjalta voisi järjestää vaikka partiosynttäreitä. Kannattaa siis vinkata ilmaisista materiaaleista alueenne toimijoille. Huomatkaa kuitenkin, että materiaaleja on varattu ensi keväälle iso, mutta rajallinen määrä – nopeimmat ehtivät siis ensin.