#efeeea

Reissu2015: 4.000 partiolaista valtasi Tampereen keskustan

Uutinen Sunnuntai - 17.05.2015

Reissu2015 paraatiretkipäivä keräsi Koskipuistoon odotetusti yli 4.000 partiolaista lähes 90 eri lippukunnasta. Aurinkoinen sää helli paraatikansaa Koskipuiston Lähtöselvityksessä ja keskustan läpi kulkeneessa paraatissa.

Mansesteri viihdytti juhlakansaa

Paraatijuhlan juontajina toimineet Tinja Juutilainen ja Petri Haavisto toivottivat päivän pääesiintyjän Mansesterin lavalle kello 10:45 viihdyttämään paikalle tulevaa juhlakansaa. Varsinainen juhla alkoi viisitoista minuuttia myöhemmin ansiomerkkien jaolla. Tänä vuonna ansiomerkin sai paraatijuhlassa noin 90 partiolaista.

Paraatin vastaanottajana toimi Tampereen Lasten Parlamentin puheenjohtaja, 11-vuotias Maria Markkula Härmälän Ilvestytöistä. Maria kävi kertomassa lavalla muutamalla sanalla Lasten Parlamentin toiminnasta. Ennen Lähtöselvitystä Maria myönsi, että hänellä on hieman perhosia vatsassa, mutta uskoi kuitenkin kaiken sujuvan mallikkaasti.

Lähtöselvityksen aikana päästiin yhdessä huutamaan Häme-huuto sekä testaamaan uutta Roihun huutoa. Päivän yllätyksenä juhlakansa lauloi onnittelulaulun 15-vuotissyntymäpäiväänsä viettäneelle Jämsän Jokipartion Henna Heinoselle.

Juhlan lopussa juontajat innostuivat ottamaan lavalla selfien, johon mukaan pääsivät myös lähimpänä lavaa seisseet partiolaiset.

Oma Leima -marssikilpailu toi väriä paraatiin

Paraatiin ilmoittautui aamun aikana lähes 3.900 partiolaista 87 partiolippukunnasta. Kun mukaan lasketaan paraatin järjestelyissä olleet henkilöt, oli päivässä mukana kaiken kaikkiaan yli 4.000 hämäläistä partiolaista. Juhlapuheessaan piirinjohtaja Riina Aspila muisteli määrän olevan nykyisen piirin ennätysosallistujamäärä.

Paraatireitti kulki tänä vuonna Koskipuistosta Hämeenkatua pitkin Hämeenpuiston pohjoispäähän.

Reissu2015 Oma Leima -marssikilpailussa haettiin lippukuntien omaleimaisuutta ja näyttävyyttä paraatiin. Osa lippukunnista olikin valmistautunut kilpailuun, sillä satapäinen yleisö reitin varrella näki muun muassa kannettavan lohikäärmeen, maitokärryissä matkaavan sinisen lehmän sekä monenlaisia erilaisia ja yhtenäisiä asusteita ja vaatteita.

Koskipuistosta ennen paraatin alkua tavoitettu Jyrki Nissi Kaskenkaatajista kertoi, että heidän lippukuntansa satsasi kovasti ja rakensi kannettavan lohikäärmeen sekä hatut kaikille marssijoille.

– Ensimmäistä sijaa kilpailusta lähdetään hakemaan, Jyrki summaa poikalippukuntalaisten ajatukset. Ennakkoon marssireitti kuulosti kokeneesta marssijasta hyvältä ja mielenkiintoiselta. Myös Reissu2015 paraatiretkipäivän ennakkomarkkinointi saa kiitosta. Jyrki myös kiittelee koko päivän ideaa: - On hienoa, että yhteisöllisesti halutaan tehdä asioita ja näyttää kaikille, että ollaan samaa porukkaa. Mukavaa, että iso joukko on jatkamassa päivää yhdessä Särkänniemessä.

Särkänniemessä päivä jatkuu

Paraatista yli 3.200 partiolaista siirtyi vielä jatkamaan paraatiretkipäiväänsä Särkänniemeen. Särkänniemen alueella oli järjestetty toimintaa niin partiolaisille, kuin ei-vielä-partiolaisillekin.

Särkänniemen eläinpuistossa Kuoreveden Kotkien Aada Laukkanen kertoo, että hauskan ja mielenkiintoisen paraatipäivän kruunasi Särkääniemi.

- Olemme olleet jo tutustumassa eläimiin, siellä ehdottomasti ihanimpia oli hevoset, Aada kertoo ja jatkaa: - Kohta me jatketaan huivpuistolaitteisiin pyörimään.

Koko päivän ja etenkin Särkänniemessä on käynnissä Instagram-kilpailu, jossa hastageilla: #hppartio, #reissu2015 ja #särkänniemi postatut kuvat osallistuvat kilpailuun.

Median käyttöön on tarkoitettu kuvia osoitteessa: http://hameenpartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Medialle/Reissu2015/