#efeeea

SPR-aktiivista partiolaiseksi

Uutinen Keskiviikko - 12.06.2013

Tarina on varmasti monelle aikuiselle tuttu: Kaverit harrastavat partiota, ja jutut hienoista tapahtumista kantautuvat korviin. Olisi kiva lähteä mukaan, mutta kehtaako sitä mennä harjoittelemaan, kun ne partiolaiset itse ovat jo niin osaavia?
Tampereen Kotkiin tänä keväänä liittynyt Backmanin Henkka rohkaistui ja päätti alkaa partiolaiseksi.

”Olin ajatellut jo pitkään liittymistä partioon. Olen ollut vuosia Punaisessa Ristissä ja tehnyt siellä paljon nuorisotoimintaa, josta tykkään tosi paljon.  Nyt oli sitten aikaa tulla myös partioon”, Henkka kertoo.

Sisään partion saloihin

Uudessa lippukunnassaan Henkka pääsi suoraan mukaan menoon, kun hän aloitti keväällä vanhan johtajan parina seikkailijajoukkueen toisena johtajana. Partiolupauskin on jo annettu, henkilökohtainen perehdytys on käyty läpi ja pestiä tukevat koulutukset siintävät mielessä.

”On hienoa, että pääsin heti mukaan toimintaan. Olen saanut hyvän vastaanoton, ja partio on näyttänyt, että se on valmis ottamaan uusia tulokkaita ja myös aikuisia. Partio tarjoaa hyviä tekemisen paikkoja”, Henkka kiittelee.

”Meidän lippukunnan seikkailijapojat ovatkin opettaneet hyvin partiotapoja ja joskus asiaan kuuluvasti vähän koittaneet jekuttaakin tällaista keltanokkaa”, hän naureskelee.

Jokainen osaa jotakin!

Henkka aikoo heti sukeltaa keskelle kiivainta toimintaa, ja osallistua kesän Ilves-piirileirille. Muutamalla isolla partioleirillä hän onkin jo vieraillut Punaisen Ristin puolelta, mutta ensimmäistä ihan oikeaa partioleiriä partiolaisena Henkka odottaa jo innolla.

”Koska olen töissä ensihoitajana, tarkoituksena on Ilveksellä toimia leiriambulanssissa. Olisi kiva, että moni tulisi morjestamaan, mutta toivottavasti ei työn merkeissä!”

Partiotoiminnan monipuolisuus onkin yksi sen vahvuuksista. Jokainen aikuinen osaa jotakin, mistä on hyötyä uudessa partioharrastuksessa tai jotain, mitä voi opettaa muille. Vastavuoroisesti partio opettaa uutta myös aikuiselle, ainakin Henkan mielestä.