#efeeea

Yhdessä parempi kirkko - seurakuntavaalit partiossa syksyllä 2014

Uutinen Lauantai - 25.10.2014

Paikallinen seurakunta on usean lippukunnan tärkeä taustayhteisö Hämeessä. Tiedätkö kuka sinun seurakuntasi asioista päättää?
 
Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2014. Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein ja ne ovat edelleen ainoat vaalit joissa 16-vuotiailla on äänioikeus. Nyt valittavat päättävät ovat päättämässä seuraavan neljän vuoden aikana mm. siitä miten partiota seurakunnissa tuetaan ja arvostetaan.
 
Olemme koonneet partiotaustaiset ehdokkaat näkyville Suomen Partiolaisten yhteisille vaalisivuille www.partioehdokkaat.fi. Käy sieltä katsomassa, keitä partiolaisia on ehdolla sinun seurakunnassasi.

Faktaa seurakuntavaaleista

Jos seurakunta on taloudellisesti itsenäinen, vaaleissa valitaan kirkkovaltuuston jäsenet. Jos seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet: seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää. Molempia vaaleja varten ovat ehdokaslistat erikseen. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa.
 
Lisää tietoa vaaleista saa Kirkkohallituksen vaalisivuilta.