#efeeea

Jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla jäsenmaksun saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu. Jotkut lippukunnat perivät samalla myös oman jäsenmaksunsa. Osa lippukunnista saattaa lisäksi periä uuden jäsenen aloitusmaksun, jolla katetaan muun muassa huivi- ja merkkikuluja. Tapahtumakohtaiset maksut paikallisyhdistyksessä vaihtelevat noin 5–20 euron välillä. Suurleirit ovat erilaisista tuista riippuen noin 100–250 euroa.

Hämeen Partiopiirin alueella partion I-jäsenmaksu vuodelle 2018 on 58,50 €. Jäsenmaksu sisältää sekä Suomen Partiolaisten että Hämeen Partiopiirin jäsenmaksuosuudet. Jos jäsenmaksu on tätä korkeampi, mukana on myös lippukunnan oma osuus. Lippukunnan oma osuus vaihtelee noin 10–50 euron välillä, lippukunnasta riippuen. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Suomen Partiolaisten Partio-lehden sekä Hämeen Partiopiirin Täplä-lehden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, ja sen suuruus vuonna 2018 on 47,50 € (sisältäen piirin ja Suomen Partiolaisten osuudet). Tähän maksuun ei sisälly partiolehtiä.

Partion jäsenmaksun laskuttaa keskusjärjestö Suomen Partiolaiset. Vuoden 2018 jäsenmaksulaskutus on alkanut syyskuussa 2017. Jäsenmaksu sisältää partiovakuutuksen. Lue lisää jäseneduista Suomen Partiolaisten nettisivuilta, http://www.partio.fi/jasenedut.

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota.

Jäsenmaksuvapautusta anotaan kirjallisesti vapaamuotoisella perustelut sisältävällä hakemuksella postitse tai sähköpostilla Hämeen Partiopiirin toiminnanjohtajalta. Anomuksessa tulee olla mainittuna henkilö, jolle vapautusta haetaan, hänen jäsennumeronsa (löytyy jäsenrekisteri Kuksasta sekä jäsenmaksulaskusta) sekä henkilön lippukunta. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Vapautusta voi anoa vasta sen jälkeen kun jäsenmaksulasku on saapunut, mutta kuitenkin ennen laskun eräpäivää. Muissa jäsenyyteen ja jäsenmaksuun liittyvissä asioissa tulee ottaa yhteys oman lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan.

Hämeen Partiopiiri ry
Toiminnanjohtaja Tommi Nyman
Yliopistonkatu 60 A
33100 Tampere
tommi [dot] nyman [at] partio [dot] fi
p. 050 3110 919