#efeeea

Partio on lähellä

Viikkotoimintaa järjestetään lippukunnissa, jossa partiolainen osallistuu oman ikäkautensa ohjelmaan. Lasten ryhmiä ohjaa aikuinen ja nuorten ryhmiä vähän vanhemmat nuoret tai samanikäiset vertaisjohtajat. Viikkotoiminnan lisäksi lippukunta järjestää leirejä, retkiä ja muita tapahtumia.

Toimintaa kaikenikäisille

Partiolaiset kokoontuvat viikoittain lippukuntansa kokoontumispaikassa partiokololla, joita on lähes joka kunnassa. Osa lippukunnista järjestää toimintaa pääsääntöisesti tytöille, toiset vain pojille, mutta suuressa osassa lippukuntia partiota harrastavat sekä tytöt että pojat.  Myös partio-ohjelmaa painotetaan eri lippukunnissa eri tavoin. Sisämaankin lippukunnissa saatetaan esimerkiksi järjestää meripartiotoimintaa eli toimintaa vesillä. Mukaan toimintaan pääset ottamalla yhteyttä haluamaasi lippukuntaan. Sinulle sopivan lippukunnan löydät lippukuntahaulla.

Vapaaehtoistyötä partiossa

Partio tarjoaa paljon erilaista tekemistä ja vapaaehtoistyön mahdollisuuksia myös aikuisille. Aiempaa kokemusta partiosta ei tarvita. Aikuisena voit toimia niin paikallisyhdistyksessä eli lippukunnassa tai löytää paikkasi piiritoiminnasta. Lue lisää aikuisena toimimisesta partiossa.