#efeeea

Tervetuloa partioon

Tervetuloa partioon -kurssi on tarkoitettu partiosta kiinnostuneille aikuisille, joilla ei ole aiempaa partiokokemusta. Kurssin tarkoituksena on innostaa aikuisia tulemaan mukaan partioon ja kouluttamaan itseään erilaisiin johtajatehtäviin. Osallistujan tulee ainoastaan olla partiosta kiinnostunut – esitietoja ei tarvita.

Koulutus perehdyttää partioon ja turvalliseen harrastamiseen ja se on ensimmäinen askel halutessasi mukaan esimerkiksi vetämään ryhmää partiossa. Koulutus järjestetään yleensä 1-2 iltana tai osana esim. lippukunnan muuta tapahtumaa. Koulutus kestää 3–4 tuntia ja siitä saa todistuksen.

Lippukunnat järjestävät Tervetuloa partioon -kursseja yleensä syksyisin ja keväisin. Kysy lisää lähimmästä lippukunnasta

Askel kohti muita koulutuksia

Partiotoimintaa pyöritetään vapaaehtoisten aikuisten tuella, ja siksi partiossa järjestetään yli 22-vuotiaille monia erilaisia koulutuksia. Käytyäsi Tervetuloa partioon -kurssin voit osallistua esimerkiksi partiojohtajan peruskurssille sekä ikäkausijohtajan ja -apulaisen koulutuksiin. Partiotoimintaa tukevia muita koulutuksia aikuisille ovat mm. ensiapu-, erätaito-, retkiruoka- ja nuotiokitarakurssit. Partiossa voit perehtyä myös järjestötoiminnan talouteen, hallintoon ja viestintään tai osallistua kouluttajakoulutukseen.

Partioharrastus tarjoaa aikuisille innostavan mahdollisuuden kehittää itseään. Partiossa saatua koulutusta arvostetaan myös työelämässä.